På nätet sedan 2003 100% nöjd eller pengarna tillbaka Frakt från 35 kr
 

Fästinghalsband frågor och svar

Kan det verkligen fungera?
Svar: Till en början var vi mycket skeptiska till detta, men under årens lopp har vi hört så mycket positivt från så många kunder att vi törs säga: Ja det gör det!

Hur fungerar det?
Svar: Bärnsten (liksom Topas) blir negativ elektrostatiskt laddad då den gnids mot vissa material, t.ex.hundpäls. Den lilla spänning som uppstår gillar inte fästingarna, eller så uppfattar den inte hunden som en hund. Därför är det viktigt att halsbandet inte sitter stramt runt halsen, utan så pass löst att det kan röra sig på hunden.

Hur kom ni på detta?
Svar: Vi har inte kommit på det här. Liknande halsband har sålts i Tyskland sedan länge. För vår del började det med att en kennelägare som brukade köpa från Tyskland, tyckte att kostnaden blev för hög. Hon hittade oss på nätet eftersom vi slipat bärnsten till smycken länge. På den vägen är det.

Bör man byta halsband efter en tid?
Svar: Nej, effekten varar så länge halsbandet håller. Du bör däremot tvätta halsbandet med lite diskmedel då och då.

Vilken modell är bäst?
Svar: Funktionen är lika i de olika modellerna. Du väljer efter tycke och smak.

Fungerar det till alla raser?
Svar: Det har varit problem med stora långhåriga hundar. Halsbanden har helt enkelt trasslat in sig i pälsen och inte blivit laddade. Efter mycket grubblande och provande och kontaktande har vi kommit fram till en modell som tycks fungera bra även till långhåriga. Den modellen gör vi av pressad bärnsten. Vissa raser, typ Border Collie och Cocker Spaniel har vi fått flera reklamationer från. Men vi har också många nöjda ägare av de raserna. Prova!

Kan man kombinera halsbandet med andra alternativa medel?
Svar: Ja. det kan man gärna göra.

Hur mäter man?
Svar: Du mäter löst runt halsen. Köp storleken närmast under. Sedan justerar du längden med resårbandet som bifogas. T.ex Hunden är 48 cm -  köp ett på 45 cm.

Förstörs halsbandet om hunden badar?
Svar: Bärnstenen blir inte laddad av en blöt päls, men blir det direkt pälsen torkat. Halsbandet tar alltså inte skada av badet.

Kan man ringa och beställa?
Svar: Det underlättar om du beställer via hemsidan istället. Du betalar med kort, via din internetbank eller mot faktura.

Fungerar det på katt?
Svar: Ja.

Fungerar det på människa?
svar: Nej.

Vad kostar frakten och hur betalar jag?
Svar: Frakten kostar  20 kr, om du väljer spårbar frakt kostar det 60:-, och det enklaste sättet att betala är med ditt betalkort i samband med din beställning. Alla betalningar går genom Payson, där alla säkerhetskrav är uppfyllda.Om du väljer mot faktura tillkommer ytterligare 20:- i fakt. avg.

Kan man bli återförsäljare?
Svar: Nej, vi tar inte in fler återförsäljare.

Blir vovven vackrast i stan med halsbanden?
svar: Japp...

Vi tar inget juridiskt ansvar om hund/katt skadar sig eller någon annan p.g.a. halsbanden.